Inbrottsvåg i Sverige

Vad mycket inbrott det verkar vara i Sverige förtillfället. Var och varannan dag läser jag om olika ligor som härjar. Det är en oroväckande utveckling måste jag säga.

Jag som har en sommarstuga avsides är lite orolig. Inte alltför mycket, eftersom jag har gjort den ganska svårt för obehöriga att bryta sig in i. Detta är såklart eftersom jag bor på landet. Fast vill de verkligen så är inget omöjligt. Jag har rustat upp den med inbrottslarm och sedan bytte jag till bra pvc fönster. Pvc fönster gör att det är betydligt svårare att bryta sig in. Jag hoppas och tror att om jag gör det svårare för tjuvarna så väljer de ett annat ställe eller ännu bättre, att de ger upp.

Att det är så mycket inbrott i Sverige för tillfället tror jag beror på två saker. Det första är knarkare som behöver snabba pengar. Sedan är det såklart ligor också men där tror jag inte att tjuvgodset stannar i Sverige utan att det fraktas till övriga Europa och chanserna är små att vi någonsin ser grejerna igen. Verkligen tråkigt att folk inte kan skilja på mitt och ditt.

Jag har iallafall gett tjuvjäklarna en match men det är inte för inte jag blir lite orolig när jag läser tidningarna. Det skulle vara oerhört tragiskt att komma hem och se stugan vandaliserad och mina saker borta. Det är ju tyvärr så att de inte bara tar saker utan även saboterar och demolerar kring sig.
djd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *