Sverige- en del av mig

Jag får ofta frågan hur jag vågade lämna Sverige och flytta till Malta? Hur det är att överge sitt gamla liv?
Jag har inte övergett något. Jag har fortfarande en del av mitt liv i Sverige. På TV när de visar folk som flyttat har de sålt allt. Jag tror att majoriteten som flyttar fortfarande har ett ben kvar i Sverige. När jag sålde min gamla bostad så flyttade jag de mesta av sakerna till stugan. Möblerna som stod i stugan var gamla så de slängde jag. Vissa saker sålde jag. Det finns massor av saker i ett hem som bara ligger och skrotar och som aldrig används. Sedan finns det såklart saker som jag verkligen inte vill göra mig av med en som inte heller får plats i stugan. De finns förnärvarande hos Pelican. Pelican är en affärsverksamhet som hyr ut förråd. För mig som utlandssvensk och som inte är hemma så ofta är det här en otroligt smidig lösning. Priserna är låga, fast det är inte det som var avgörande. Snarare att de är övervakade. Var och varannan dag läser jag om inbrott i Sverige. Ligor som fraktar maskiner utomlands. Så när jag stänger ner stugan så låser jag in de mest värdefulla som båtmotor och dylikt hos Pelican.
Så att vara utlandssvensk behöver alltså inte betyda att man lämnar allt bakom sig och det enda minnet är astrakankärnor. Vi lever i 2000-talet och inte 1800. Det går snabbt och smidigt att resa.
ddddddddhuud

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *