Hur du väljer rätt webbhotell för ditt företag

När du startar ett företag är en av de första sakerna du behöver göra att sätta upp en webbplats. Du måste välja ett webbhotell, vilket i princip är som att hyra utrymme på internet. Alla webbhotell är inte lika bra, så det är viktigt att du gör din research och hittar ett som passar dina behov. I den här artikeln diskuterar vi vad du ska tänka på när du väljer ett webbhotell och några av de bästa som finns. Att hitta vad som ska kunna kallas bästa webbhotellet är lättare sagt än gjort. Så oavsett om du precis har börjat eller om du vill byta webbhotell kan du läsa vidare för att få några tips.

Att tänka när du väljer webbhotell

Det finns en mängd olika webbhotell tillgängliga, så det kan vara förvirrande att avgöra vilket som är bäst för ditt företag. I den här artikeln kommer vi att diskutera några av de viktigaste sakerna att tänka på när du väljer ett webbhotell för ditt företag.

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer ett webbhotell är vilken typ av webbplats du vill skapa. Vissa webbhotell lämpar sig bättre för statiska webbplatser, medan andra är bättre för dynamiska webbplatser som kräver en databas.

Olika CMS

Ett CMS, eller innehållshanteringssystem är ett system som används för att skapa och hantera digitalt innehåll. Med ett CMS kan du enkelt skapa och hantera webbsidor, bloggar och e-handelsbutiker. Det finns många olika CMS-plattformar tillgängliga, var och en med sina egna för- och nackdelar.

När du väljer ett CMS för ditt företag måste du ta hänsyn till de funktioner som är viktiga för dig. Några saker att tänka på är bland annat:

– Antalet användare som behöver tillgång till CMS:et

– Vilken typ av innehåll du kommer att skapa

– Vilka funktioner du behöver (t.ex. bloggfunktioner, e-handelsfunktioner osv.)

– Användarvänlighet

WordPress

Det mest populära CMS:et är WordPress, som används av miljontals webbplatser runt om i världen. Det är en mångsidig plattform som kan användas av många olika företag, från små företag till stora företag. Många webbhotellsleverantörer erbjuder one-click installering av WordPress och är otroligt enkelt att komma igång med.

Magento

Magento är eett CMS som hjälper företag att skapa och hantera sina webbutiker. Det är en utmärkt plattform för företag som vill nå ut till fler kunder. Magento erbjuder ett stort antal funktioner och alternativ som gör det enkelt för företag att skapa en anpassad nätbutik som uppfyller deras specifika behov. Drivas av Adobe idag.

Drupal

Drupal är ett system för innehållshantering på webben som gör att du kan skapa och hantera innehållet på din webbplats från ett webbaserat gränssnitt.

CMS är ofta öppen källkod som släpps under GNU General Public License men det finns även CMS som kostar pengar. Om du är osäker på vilket CMS du ska välja, eller om du behöver hjälp med att sätta upp din webbplats så kontakta webbhotellet för att fråga vad de har att erbjuda.

Olika typer av webbhotell

När du valt ditt CMS så är det dags att leta upp vilka webbhotell som snabbast och enklast gör att du är up and running.

VPS

En VPS, eller virtuell privat server, är en webbhotellstjänst som körs på en fysisk server. Det liknar delat webbhotell i det avseendet att flera webbplatser finns på samma server, men det skiljer sig åt i det avseendet att varje webbplats har sin egen virtuella miljö, vilket ger dig mer kontroll över din webbplats.

Delat webbhotell

Här får man ofta ett billigt webbhotell som ofta inte är särskilt snabbt och man delar sin plats på servern med andra. Rekommenderas inte.

Cloud hosting

Cloud hosting körs på ett kluster av fysiska servrar. Idag kan man rätt billigt skaffa en cloud server och de flesta erbjuder även one-click install. En av cloud hostings fördelar är att man enkelt kan skala upp sin server. Använder man exempelvis WordPress så finns det managed WordPress hosting som man kan använda sig av så man får ett enkelt gränssnitt.

Slutsats

För att kunna välja vilket webbhotell som blir bäst för dig och ditt företag så krävs det att du gör lite research. Har du inte tid eller har pengar att anlita någon att skapa din webbplats så är det ändå bra att veta vilka begränsningar olika CMS har. När du valt CMS och ska ge dig in i djungeln av olika webbhotell så är det bra att tänka framåt. Är du på G att starta upp en e-handel och tänker dig att skala upp inom närmsta åren så är en cloud hostinglösning att föredra då du enkelt bara kan ge din server mer minne, utrymme och CPU med att bara dra i en trottel.