Din lön är bara en ”swish” bort

Du känner säkert igen det… Du har arbetat flera timmar i månaden och vill egentligen bara få din lön utbetald här och nu. Hos de flesta arbetsgivare är detta inte ens tänkbart. Många företag tillämpar ett traditionellt lönesystem där du får din lön utbetald runt slutet av varje månad. Detta gäller dock inte alla. Fler och fler företag kommer faktiskt att göra om sina lönesystem och ge fler av sina anställda möjlighet att “swisha” lönen och få den omgående utbetald.  

 

Den här typen av lönemetod används främst av bemanningsföretag och andra yrken där du själv kan bestämma din tid och din lön. En av de stora skaparna bakom detta lönesystem är Salary. Salary är ett danskt företag som har utvecklat ett enkelt och användarvänligt lönesystem för yrkesverksamma. 

 

Cateringbranschen slår till

Med detta i åtanke går cateringbranschen framåt med full fart. Ett av företagen har kommit upp i hastigheter kring 110 km/h och presenterades nyligen i den danska och ytterst respekterade dagstidningen Berlingske. De har nu satt sin fot i Sverige och kommer inte att se sig om. De använder för närvarande ett lönesystem som utvecklats av Salary, vilket gör det möjligt för deras 500 anställda att få ut sin lön när de vill ha den utbetalad. Namnet är Tjänarskolan. De specialiserar sig på att utbilda tillfälliga servitörer genom en tvåveckorskurs i allt från servering och olika serveringstekniker. De hyr ut serveringspersonal till stora och små evenemang, och service är kärnan i deras affärsidé.

 

Att förstå Salarys lönkoncept

Salary är bland de första som har tagit fram konceptet “Swisha lön”. Med andra ord är det en effektiv och flexibel löneadministration och utbetalning. Med hjälp av detta lönesystem kan de anställda få betalt med en enkel “swish” till sina mobiltelefoner. Det blir inte enklare än så.  

 

Om du är företagare kan du överväga om följande lönesystem skulle kunna implementeras i ditt företag också. 

 

Den här artikeln är skriven av en andrahandskälla som inte är associerad eller samarbetar med Salary.