Specialdesignade ölbrickor med QR-koder är ett kreativt marknadsföringsverktyg

Ölbrickor, också kända som coaters eller ölunderlägg, är små, absorberande skivor som placeras under en drink för att skydda ytor mot kondens och spill. De finns vanligtvis i barer, på restauranger och andra ställen som serverar kalla drycker så som läsk och drinkar. 

I de senaste åren har det varit en tendens att använda specialdesignade printade ölbrickor som et marknadsföringsverktyg. Dessa underlägg kan printas med en firmalogga, slogan eller andra säljfrämjande budskap. 

Med eget motiv påtryck på ölbrickor ger det företag möjlighet för att effektivt reklamera för deras varumärke och produkter till en publik samtidigt som att det är ett nyttigt och praktiskt föremål för kunderna.

Val av material

Ölbrickor med logga eller slogan kan göras av en rad olika material, häribland papper, kardborre och kork. Pappersbrickorna är den absolut billigaste möjligheten och är lämpliga för kortvarig användning. Underlag i kardborre är med tåliga och kan printas på både sidorna vilket gör dem bra för kampanjer och begivenheter. Korkbrickor är en avancerad möjlighet och användas ofta i exklusive barer och restauranger. De är tåliga, absorberande och har ett naturligt, rustikt utseende

 

Använd QR-koder på dina ölbrickor

Utöver användertillpassat tryck har några ölbrickor nu QR-koder. QR-koder eller snabba svarskoder är tvådimensionella streckkoder som kan scannas med en smartphone eller annan enhet för att få åtkomst till information eller webbsidor. När en QR-kod printas på en ölbricka kan företag ge kunderna direkt tillkomst till information eller erbjudanden relaterat till deras produkter eller tjänster. 

T.ex. kan ett bryggeri printa en QR-kod på sina ölbrickor som lankar till en virtuell rundtur på bryggeriet eller en restaurang kan använda en QR-kod för att erbjuda speciella rabatter eller kampanjer. 

QR-koder kan printas på ölbrickor med en rad olika tekniker, härunder utskrivning, stämpling eller prägling. Processen med att trycka en QR-kod på en coaster är relativt enkel och kan göras internt eller outsourcas till ett professionellt tryckeri. 

Ett roligt sätt att fånga kundernas intresse på

Samlat sett erbjuder specialdesignade ölbrickor med QR-koder ett unik och effektivt sätt för företag att promovera deras varumärke och deras produkter på. De är praktiska, relativt kostbesparande och kan enkelt anpassas så att de passar till företagets behov och preferenser.

Oavsett om du är en barägare som vill reklamera för dina erbjudande på drinkar eller ett bryggeri som önskar att visa fram dina produkter är skräddarsydde ölbrickor med QR-koder ett smart och effektivt marknadsföringsverktyg som är värd att testa.