Gör som tusentals andra möbel och inredningsintresserade i Sverige. Spara pengar, köp möbler och inredning billigt när rea erbjuds.

Sök efter rea och möbler på nätet.

Ett bra tips är att leta efter outlet och reasidor på nätet, sök efter billiga möbler, billig inredning eller outlet möbler. Sök efter möbeltyp, exempelvis billiga soffbord, tv bänkar, vitrinskåp, byråer mm. Det reas ut möbler för miljontals kronor varje år och det är ofta först till kvarn som gäller. Finner du en möbel till billigt klipp pris så kan det vara värt att slå till direkt innan någon annan hugad spekulant hinner före dig. Tips på bra fyndmånader i Sverige är januari och även juni med midsommar rea.

Var kommer alla rea möbler ifrån?

Det finns fysiska butiker och även butiker på nätet som rear ut överskottsmöbler då företaget vill bli av med lager och skapa plats för nya inkommande leveranser. Ofta kan extra rea rabatt ges om man köper fler exemplar samtidigt, försäljning av fler antal exemplar kan då ge möjlighet till ännu bättre pris.

Udda färger och utgående modeller.

Möbler i udda färger, möbler som funnits i lager en längre tid samt utgående modeller kan ibland reas ut för att ge plats åt nya inkommande möbelmodeller.  Köp nytt, betala mindre och välj av rea möbler som finns för försäljning. Ett tips om du är händig och gillar pyssel är att köpa en möbel i udda färg, helst en färdigmonterad möbel som reas kraftigt och därefter måla om den till din egen favoritfärg.

Köp utemöbler på hösten.

Spara tusentals kronor och köp när efterfrågan normalt är mycket låg. Exempelvis utemöbler reas ofta ut på hösten och fyndläge finns ofta på loungegrupper, mat grupper och balkonggrupper. Utemöbler som ibland reas ut finns i olika material, exempelvis konstrotting, aluminium, teak, akacia där flertal möbelmodeller även passar som inomhusmöbler.

Köp utställningsexemplar eller möbler med skönhetsfel billigare.

Ofta erbjuds extra rabatt på möbler med skönhetsfel eller möbler som varit uppackade i möbelbutiken eller utställningen. Försök att pruta på möbler som varit uppackade i butiken, oftast är dessa utställningsmöbler lättare att får rabatt på jämfört med en ordinarie möbel som är förpackad i kartong.

Inredning är billigt i januari.

Rea på mindre inredningsdetaljer och varor är vanligt förekommande i januari. December och jul försäljningen är över och butikerna vill tömma det sista av lagret, detta ger ofta ett mycket bra köpläge för fyndköp.