Så fungerar det med en flugfångare inomhus | Olika praktiska modeller

Lider du av att flugor, myggor och liknande insekter tar sig in i ditt hem? Vill du få bukt med den störiga situationen? Att ha en flugfångare inomhus kommer snabbt att eliminera dina problem, men glöm inte att vissa flugfällor är mer effektiva än andra. Vi ska därför i den här artikeln ta en närmare titt på olika sorters flugfällor och gå igenom fördelarna samt nackdelarna med de olika modellerna.

Skräm bort flugorna

Det första, och mest humana, tillvägagångssättet för att slippa flugor är att installera en skrämseleffektfälla. Dessa fällor är konstruerade som en maskin utrustad med ett ultraljud. Då det här ljudet är obehagligt för flugor, myggor samt till och med små gnagare kommer de att hålla sig borta så att du får lugn och ro i ditt hem. Här har vi en skonsam metod för dig som vill fånga flugor utan att döda dem, och räckvidden på dessa maskiner kan vara ganska imponerande beroende på hur mycket du är villig att betala.

Elektriskt laddade flugfällor

Det lättaste och allra mest effektiva sättet att få bort flugor på är genom att införskaffa dig en elektrisk flugfångare. Flugorna dör omedelbart när de kommer i kontakt med metalltrådarna, och den uppskattade räckvidden garanterar att du blir av med ett stort antal flugor på en kort tid. Det som lockar flugorna till den här fällan är vanligtvis en lampa, och du måste därför koppla in den elektriska flugfällan i ett vägguttag för att den ska fungera. Fällorna ligger på den lite dyrare sidan, men när du väl har en elektrisk flugfälla i hemmet märker du snart hur utomordentligt effektiv den är.

Flugfälla i klassiskt format

Den mer traditionella flugfällan som du säkerligen har hört talas om tidigare är flugremsan. Dessa remsor fästs enkelt på exempelvis väggarna och lockar till sig flugor med hjälp av ett särskilt medel. När flugorna landar på remsan fastnar de, och svårare än så är det inte.

Det enda negativa med flugremsorna är att de inte är lika effektiva som elektriska flugfällor eller modeller med ultraljud, men det finns även många fördelar. Du slipper att ansluta flugremsor till ett eluttag och de är dessutom mycket billigare än andra alternativ. Om flugor bara är ett problem lite då och då kan flugremsor gott och väl räcka som den perfekta lösningen.