Saknar du eller din partner sexlust? Så här bör du göra

Det är ingen hemlighet att vår sexlust ebbar ut och flödar under hela våra liv. Från pubertetens tidiga dagar till medelålderns LUGNA år förändras vår libido ständigt. Finns det något vi kan göra för att hålla vårt sexliv på rätt spår?

Till att börja med är det viktigt att förstå att vår sexlust till stor del bestäms av hormoner. testosteron är nyckelspelaren här, eftersom det spelar en roll för både sexuell lust och upphetsning. Men andra hormoner som östrogen och progesteron kan också ha en inverkan. Dessutom kan livsstilsval som kost, träning och sömn påverka våra hormonnivåer och, som ett resultat, vår sexlust.

Ändring av kost, förändring av hjärtan

Zink är avgörande för produktionen av testosteron, som är ett hormon som spelar en roll för sexuell lust. Ett annat viktigt näringsämne är L-arginin, som hjälper till att slappna av blodkärlen och förbättra blodflödet till könsorganen. Ostron, pumpafrön, mandel, mörk choklad och avokado innehåller alla näringsämnen. Undvik bearbetade livsmedel, sockerhaltiga drycker och överdrivna mängder alkohol, eftersom de alla kan påverka din libido negativt.

Leksaker

Vissa tror att experiment med sexleksaker kan skada deras libido, men det finns inga vetenskapliga bevis som stödjer detta påstående. Många upplever att leksaker kan öka deras libido. Detta beror på att användning av leksaker kan bidra till att öka sexuell upphetsning och minska hämningar. Se till att söka alla förslag du kan få från mer erfarna personer. Känslan av en glasdildo, snarare än en vanlig dildo, är oöverträffad och det finns inget sätt att du kan veta om det utan att någon säger det till dig. En vuxenleksak gjord av glas gör en perfekt hård yta för G-punkts- eller prostatalek. Ha så kul!

Regelbunden motion

Ny forskning har visat att träning på gymmet kan bidra till att öka libido. En studie fann att män som tränade i minst trettio minuter per dag hade högre nivåer av testosteron, vilket är avgörande för en hälsosam sexlust. En annan studie visade att kvinnor som tränade regelbundet var mer benägna att rapportera tillfredsställelse med sitt sexliv. Det finns givetvis några möjliga förklaringar till denna länk. Träning hjälper till att förbättra blodflödet, vilket kan leda till förbättrad sexuell funktion. Dessutom frigör träning endorfiner, vilket kan öka sexlusten.

Och om du inte är säker på var du ska börja, prata med din läkare. De kan hjälpa dig att identifiera eventuella underliggande medicinska tillstånd som kan bidra till låg libido. Därifrån kan de rekommendera livsstilsförändringar, kosttillskott eller medicinering för att öka din sexlust.