Vad är influencer marketing? | Allt om marknadsföring i sociala medier

Influencer marketing syftar på att företag samarbetar med influencers för att marknadsföra sina produkter eller tjänster. Detta har blivit en mycket effektiv marknadsföringsmetod som numera används flitigt, och om du har tillbringat tid på sajter såsom Youtube, Instagram, Facebook och dylikt har du med största sannolikhet fått syn på influencer marketing mer än ett par gånger.

 

I den här artikeln ska vi titta närmare på hur influencer marketing fungerar och hur detta samarbete gynnar företag såväl som influencers. Vi kommer även att gå in mer på vart du kan vända dig som företag för att börja ta del av marknadsföring i sociala medier redan idag.

 

Hur influencer marketing både gynnar företag och influencers

 

När ditt företag satsar på influencer marketing betyder detta att du betalar en inflytelserik person – en så kallad influencer – för att sprida ditt reklambudskap och att marknadsföra antingen en vara eller tjänst till sina följare. Detta sker online i form av exempelvis ett Instagram-inlägg, en Youtube video eller liknande. Detta reklambudskap når då influencerns följare, vilket i sin tur får många blickar att riktas mot ditt företag.

 

Influencerns följare litar på att denna person enbart gör reklam för produkter som han eller hon verkligen tror på, och för detta skäl kan det vara mycket mer gynnsamt för ett företag att använda sig av influencer marketing snarare än att köpa ett reklaminslag på TV. Samtidigt får influencern betalt för sitt arbete, så i slutändan vinner alla på samarbetet.

 

Kom i kontakt med en influencer via en influencerbyrå

 

Det är i många fall utomordentligt lukrativt för företag att vända sig till influencers för att marknadsföra produkter och tjänster, men då är det av yttersta vikt att samarbeta med den rätta inflytelserika personen vars följare befinner sig inom den målgruppen som du vill marknadsföra till. Detta är lättare sagt än gjort, så för att få lite hjälp på traven är det väl värt att ta en tur över till en influencerbyrå såsom https://aainfluence.se/.

 

Detta är en tjänst som hjälper dig som företag att komma i kontakt med en influencer som passar för just ditt marknadsföringsprojekt. Byrån tar tag i hela projektet och har många influencerkontakter som kommer att matcha ditt projekt. Om du själv är en influencer är det också fullt möjligt att vända dig till en byrå för att börja samarbeta med dem och få ta del av projekt från olika företag. När allt kommer till kritan är detta en fantastisk samarbetsmöjlighet som gynnar både företag och influencers!